Karise d. 31.3.2016
 
Høringssvar vedr. omprioriteringsforslag til budget 2017
 
 
-      Indsendt af Karise Dialogforum, en sammenslutning af repræsentanter fra følgende foreninger i Karise:
Karise/Alslev Menighedsråd (Jan Christensen), Karise Håndværker og Borgerforening (Eli Jacobi Nielsen), Forsvarsbrødrene (Kurt Poulsen), Foreningen Karise Højskole (Susanne Holm), KFUM-spejderne (Lene Rasmussen), Familie og Samfund (Inge Christoffersen), Visekælderen (Henning Christensen), Grundejerforeningen Præstebjerg (Pia Jensen).
 
 
Karise Dialogforum tager i dette høringssvar udgangspunkt i, at vi (og vel også Faxe kommune) gerne vil øge bosætningen.
 
Der er flere forslag som vi mener arbejder direkte imod dette mål.
 
Børnefamilier ser meget på muligheder og kvaliteten af både dagpasning og skoler, derfor virker det helt uforståeligt, at tænke i højere belastningsgrader og fjernelse af SFO2 mv. – især da en del tilflyttere og nuværende borgere er pendlere fremover.
Derudover er et gode som Karise Mikrobibliotek med til at lette tilgangen for boglån for bl.a. ældre mennesker, der kan have svært ved at komme på bibliotekerne, men det er også et rigtig godt tilbud for alle andre borgere i Karise – og det vil være trist, hvis den mulighed forsvinder.
Endelig bør man som ældre borger i Faxe kommune sikres et værdigt hverdagsliv, hvor basale ting som tøjvask og rengøring er af en rimelig standard, hvilket hver 4. uge ikke er.
 
 
På vegne af Karise Dialogforum Pia Jensen
Drosselvej 64, 4653 Karise
 
Tlf. 27 20 88 12
 
E-mail: piaib@mail.dk

 
Karise Håndværker- og Borgerforening | Drosselvej 37 c, Tlf.: 27 10 14 00 og Hemmingsvej 13, tlf.: 56 78 88 26 | 4653 Karise